DİYARBAKIR / ÇINAR - Alabaş İmam Hatip Ortaokulu

(0)
Alabaş Mahallesi Çınar/DİYARBAKIR
Vizyon
Öğrencilerinin doğuştan veya sonradan kazanılmış yeteneklerini ortaya çıkarmak, onu istek ve ilgilerine göre geliştirmek.
Misyon
Bizler; idareci, öğretmenler ve okul personelleri, bir bütün olarak, gerekli saygı ve sevgi çerçevesinde, bütün imkânsızlıklara rağmen, öğrencilerimizin öğrenmeleri, bilgili, başarılı, kendine güvenen bir birey olarak yetişmeleri, 21. yüzyılda çağdaş yaşamın gereklerini yerine getirebilecek beceriler kazanmaları için hiç durmadan çalışacağız.
Dokap İlçe birinciliği, Voleybol turnuvası Minikler il 4.´lüğü
Kalöriferli Isınma
Uydu İnternet (VSAT)
Ulaşım
Ulaşım servis aracıyla sağlanmaktadır.Öğretmenlerimiz İl merkezinden Servisle okula gelmektedir.
Servis Bilgisi
Okulumuz taşımalı olup 2 köyden taşımalı öğrenci gelmektedir. Öğretmenlerimiz İl merkezinden servisle gelmektedir.
Yerleşim Yeri
Alabaş Köyü tam tarihi bilinmemekle beraber uzun zamandır iskâna açık bir yerleşim birimidir. Uzun zamandan beri buraya yerleşen köy halkı Karacadağın daha ileriki kesimlerinden buraya gelmişlerdir. Asıl kaynakları ise Bingöl taraflarındaki yerleşim yerlerine dayanır. Kan davaları, ekonomik sebepler v.s etkenler bu halkı buralara getiren en önemli sebeplerdir. Asıl memleketlerinden ayrılmaları birkaç nesil öncesine dayandırılabilir.
İl Merkezine Uzaklık 26 km İlçe Merkezine Uzaklık: 40 km
Okulun Sınav Başarı Durumu
2021 LGS Tercih Yerleştirme sonucunda 4 öğrencimiz Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okuluna yerleşmiştir.